Cat-Ness Kattentrimsalon

Britskorthaar fokker

Life without cats is no Life
Behandelingen

Kammen/ontklitten/ontwollen

 •  De meeste katten hebben een dubbele vacht, dit wil zeggen onderwol en dekharen. Tijdens de rui laat de onderwol los en dit kan klitten en in een later stadium verviltingen veroorzaken. Wanneer u veel last heeft van deze haren of de kat kan het onmogelijk zelf is het raadzaam de kattentrimster te bezoeken. Ze zorgt ervoor de de kat maar ook uzelf de rui periode beter doorkomt. De langharige kat heeft ook een dubbele vacht, alleen hier is het gevaar op klitvorming en vervilting nog groter. Het is dan ook altijd beter om op tijd hulp in te roepen voor de vacht verzorging van uw langharige kat om vacht/huid en gezondheids problemen te voorkomen. Klitten maar vooral verviltingen zijn zeer pijnlijk en beinvloeden het welzijn van u huisvriend.
 • Oudere katten kunnen zich minder makkelijk zelf verzorgen en deze hebben sneller de helpende hand nodig, ook katten met mobiliteits beperkingen raken sneller in de klitten en hebben hulp nodig.

 • Scheren

  Het scheren van een kat is vaak een noodoplossing en het laatse wat je wilt. Beter is dat je het probeert te voorkomen door op tijd de trimster te bezoeken wanneer je merkt dat je kat enorm in de klitten raakt. De vacht van de kat heeft een beschermende functie, tegen zonlicht, koude en warmte.
  Sommige rassen hebben enorme dikke vachten.  Door hier met beleidt aan te werken, behoudt de vacht wel de functie maar kan er ook luchtcirculatie plaats vinden. Het voorkomt vacht en huid problemen en uw kat zal u er dankbaar om zijn.

  Wassen en drogen

  Wassen van de kat kan helpen om loszittend haar op een vriendelijke manier te verwijderen. Met drogen gaat dit proces nog door.
  Wassen kan echter ook een medische reden hebben.
  Verder kan je een kat wassen om de vacht makkelijker te onderhouden, dit betekent minder werk thuis.